A rizst a majd nem kész pörkölttel együtt egy tűzálló tálba tesszük.
Hozzáadjuk a felaprított paradicsomot és paprikát. Felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje, megsózzuk,
A rizst kiválogatjuk, megmossuk és lecsepegtetjük. A pörköltet egy tűzálló üvegtálba tesszük a rizzsel együtt. Ezután paradicsomot darabolunk hozzá, és felszeletelt zöldp
Vágjuk apróra a szalonnát, és süssük zsírjára. Szedjük ki a megsült szalonnakockákat, és a zsírjában pirítsuk meg a hagymát. Ezután szórjuk rá a felszeletelt gombát, sózz
Apróra vágott hagymát egy kis zsírban megpirítjuk, hozzáadjuk a paprikát és összekeverjük. Hozzátesszük a felkockázott húst, sózzuk, és egy kissé átsütjük. Kis vizet öntü
A lekváros derelye tésztáját lisztből, tojásból, kis vízből gyúrjuk. A tésztát egy órás pihentetés után 2-3 mm vastagságra nyújtjuk. Derelyevágóval felvágjuk a tésztát, é
A húslevest feltesszük forrni. A hagymát apróra kockákra vágjuk, a kiválogatott rizzsel együtt zsíron üvegesre pirítjuk. Megfűszerezzük fehér borssal és sóval, finomra vá
A burgonyákat meghámozzuk, vastag szeletekre vágjuk, sós vízben félig megfőzzük és leszűrjük. Amíg burgonya fő a szalonnát, a kolbászt, hagymát felkarikázzuk. A hurkapál
A zsemlét tejben megáztatjuk, a darált húst egy tojással, olajon megfuttatott petrezselyemzölddel az egészet jól összedolgozzuk. Ízesítjük sóval és fehér borssal is. A ma
Ugrás a lap tetejére >>