A zsiradékból, vöröshagymából, paprikából szokott módon pörköltalapot készítünk. Ezután beletesszük a pörköltalapba a feldarabolt csirkét, a felszeletelt paradicsomot és
Hússzeleteket kiverjük és megsózzuk. Gombát zsírban megpároljuk, beletesszük a darált húst és fűszerezzük. Eldolgozzuk, hússzeletek egyik felére tesszük, ráhajtjuk a mási
Tojások sárgájával habosra keverjük a vajat, hozzáadjuk a reszelt citromhéjat, lisztet, és tejet, majd belekeverjük a tojások habbá vert fehérjét. Vajjal megkent palacsin
A tojásokat különválasztjuk. A vajat és a porcukrot habosra keverjük, és egyesével hozzá adjuk a tojássárgáját. A fehéréből kemény habot verünk. A tojásos masszához annyi
A csülköt és a babot a főzés előtt egy áztassuk be. Másnap a kettőt együtt tegyük fel főni. Rakjunk bele babérlevelet, és lassú tűzön főzzük egy órán keresztül.
Ezután
A burgonyát meghámozzuk és feldaraboljuk. A csülköt hideg vízben átmossuk és megtisztítjuk, a bőrt ujjnyi közökkel bevagdaljuk. Jól besózzuk és 30 percig állni hagyjuk.
A vöröshagymát és a paprikát apró kockákra vágjuk, majd üvegesre pároljuk.Ha az alap átsült akkor hozzáadjuk az őrölt paprikát.A csülköt rögtön ezután beletesszük és fele
A húst apróra szeleteljük fel, majd sóval ízesítjük. Húsklopfolóval finoman megütögetjük, és forró olajon, a szeletek mindkét oldalát megsütjük. Ezután felkockázzuk a sza
Ugrás a lap tetejére >>