Megpirítjuk zsírban a hagymát, megszórjuk paprikával, köménymaggal, szétnyomott fokhagymával, hozzáadjuk a babérlevelet, rátesszük a feldarabolt tyúkot, kevés vizet öntün
A hagymákat megtisztítjuk és lereszeljük. A padlizsánokat süt?lemezen süt?ben készre sütjük. Majd eltávolítjuk a héját, és deszkán késsel pépesre aprítjuk. Tálba öntjük,
A zöldségeket vékonyan felszeleteljük. A hagymát megtisztítjuk, apróra vágjuk és zsíron megfuttatjuk. A húst gyengéden kiklopfoljuk. Sóval és borssal ízesítjük, majd hozz
Fácánt 3 órán keresztül f?zzük sós vízben. Miután megf?tt, a húst csontjáról lefejtjük. Zsírban megpároljuk a hagymát, karikára vágott zöldséget, meghintjük liszttel, fel
Az egrest tisztítsuk meg: a bogyók két végén lév? szárrészt és kocsánylevelet vágjuk le.
Forraljunk fel egy liter vizet a f?szerekkel és a barna cukorral. Rakjuk bele a
Langyos, enyhén cukrozott tejszínben felfuttatjuk az éleszt?t, és annyi lisztet adunk hozzá, hogy puha galuskatésztát kapjunk. Kétszeresére kelesztjük. Habosra keverjük a
A húst ledaráljuk, a zsemléket tejbe áztatjuk, majd kinyomkodjuk. Egy tálban összekeverjük a húst, a zsemlét, a tojásokat, a felaprózott, megpirított hagymát. Sózzuk, bor
A süt?poros liszthez zsírt, egy tojást, cukrot adunk. Az egészet jól összedolgozzuk Annyi tejjel hígítjuk, hogy jól nyújtható tésztát kapjunk bel?le. Közben elkészítjük a
Ugrás a lap tetejére >>