Vágjuk fel kockára a húst, a hagymát vágjuk apróra. Hevítsük fel az olajat, és pároljuk meg benne a hagymát. Tegyük hozzá a húst, és keverjük össze. Amikor már megpirult
a hagymát megtisztítjuk és apróra felvágjuk, zsiradékon a a feldarabolt hússal megpirítjuk. Pirospaprikát szórunk hozzá, majd zúzott fokhagymát, köménymagot és ízlés szer
Besózzuk a húst, tepsibe rakjuk, leöntjük forró zsírral, aláöntjük a bort, majd puhára sütjük. Ha kész, felszeleteljük. Lecsót megmelegítjük, teszünk bele egy kevés piros
A burgonyát alaposan megmossuk, és héjában megf?zzük.
Ha kész meghámozzuk, és ha már kicsit kih?lt karikákra vágjuk.
A hagymát is karikákra vágjuk, leforrázzuk.
Egy sa
Hideg vízben kiáztatott majd elkapart héjat elmorzsoljuk a liszttel, hozzáadjuk a tojások sárgáját, tejfölt, sót, bort és összegyúrjuk. 1 órát pihentetjük. kétujjnyi vast
A hájat darálón keresztül ledaráljuk, majd 25 dkg liszttel dolgozzuk össze. A maradék lisztet pedig 2 dl vízzel és 2 tojássárgával dolgozzuk el. A tésztát kinyújtjuk és a
Kevés vízben a füstölt húst félpuhára f?zzük. A szeleteket egy kicsit kiverjük, sózzuk, átforgatjuk lisztbe, és mindkét oldalukat rózsaszín?re sütjük. Megpároljuk zsírban
Apróra vágjuk a káposztát, és a karajcsontokkal, összevágott kaporral annyi vízben, amennyi ellepi, feltesszük f?ni. Párolt darált húst, f?tt rizst, karikára vágott kolbá
Ugrás a lap tetejére >>