Tojást elvegyítjük fél pohár vízzel, kevés sóval, kevergetve hozzáadjuk a lisztet, hogy a tésztánk puha legyen. Tésztát galuskaszaggatóval fövő sós vízbe szaggatjuk. Ha f
Levágjuk a gomba szárának végét, majd a gombát alaposan megmossuk. Hámozni nem szabad. Lisztbe, tojásba, és morzsába panírozzuk. Forró olajban kisütjük, és majonézzel, el
A megtisztított gombákat szeleteld fel.A hagymát vágd nagyon apróra, a zsiradékon fonnyaszd meg, add hozzá a gombát, csipetnyi sót, kevergetve párold, saját levében, míg
Megpároljuk zsírban a hagymát, hozzáadjuk a vékonyan felszeletelt gombát, majd megpirítjuk. Megszórjuk petrezselyemzölddel, liszttel, felengedjük vízzel, és puhára párolj
Csirke bőrét fellazítjuk. Apróra vágott máját, gombát, hagymát a kisütött szalonna zsírjában megpároljuk, majd összedolgozzuk áztatott és jól kicsavart zsemlével, összevá
Csirkét feldaraboljuk és megsózzuk. Felkockázott szalonnát kisütjük, leszűrjük, és zsírjában, a sertészsírt is hozzáadva, átsütjük a csirkét.
A csirkét áttesszük egy má
Tésztát forrásban lévő tejben főzzük ki. A tejbe 20 g vajat és egy kis sót teszünk. Tojások sárgáját elvegyítjük 40 g vajjal, cukorral, hozzáadjuk a tejfölt, reszelt citr
A sonkát és a csirkemájat feldaraboljuk. A zöldborsót zsíron a megtisztított gombával együtt megpároljuk. Hozzá tesszük a sonkát és a májat, majd az egészet hamar összepi
Ugrás a lap tetejére >>