A sütőt előmelegítjük, zsírral kenjük ki a tepsit. A tojásokat a cukorral habosra keverjük. Majd hozzátesszük a fahéjat, a sütőporos lisztet, a mézet és a szegfűszeget. A
A karajt hosszában felszúrjuk, egy nyílást készítünk, amibe beletesszük a kolbászt. Sózzuk, a köménymaggal és a fokhagymával ízesítjük. A megolvasztott zsírral meglocsolj
Sajtot, sonkát, dinnyét, kemény tojást, almát felkockázzuk. Öntetet úgy készítjük, hogy a tejföllel elkeverjük a majonézt, ketchupot, konyakot, ízesítjük és megszórjuk pe
A halat megtisztítjuk, és konyhakész állapotban félretesszük. A tojásokat szétválasztjuk, és a tojásfehérjékből kemény habot verünk. A tojássárgáját összedolgozzuk a tejb
A krumplit meghámozzuk, és sós vízben megfőzzük. A kolbászokat és a hurkákat a sertéshússal együtt hőálló tálban készre sütjük a sütőben. Szaftjával gyakran meglocsoljuk.
Tojások habbá vert fehérjéhez adjuk a porcukrot, majd a tojások sárgáját és a grízes lisztet. Langyos vajjal kikent, lisztezett keres sütőlapon 6-8 egyforma vékony lapot
Halikrát a káposzta levében megfőzzük. Rántást készítünk, beletesszük az összevágott hagymát, pirospaprikát, fűszerezzük, és a káposztalébe öntjük, majd felforraljuk.
Ik
Húst 3 napig páclében áztatjuk.
Páclé: felszeletelt hagymát és zöldséget sóval, borssal, 2 babérlevéllel és egy kevés kakukkfűvel ízesített vízben felforraljuk, és lehű
info Az oldalon történő látogatása során cookie-kat (“sütiket”) használunk. Ezen fájlok információkat szolgáltatnak számunkra a felhasználó oldallátogatási szokásairól, de nem tárolnak személyes információkat. Az oldal használatával elfogadja a cookie-k használatát.Elfogadom