Tojások sárgáját a cukorral kikeverjük, hozzáadjuk a tejfölt, tehéntúrót, mazsolát, reszelt citromhéjat és a tojások kemény habbá vert fehérjét. Hideg z
Zöldségeket egyenlő darabokra vágjuk, tűzálló tálban összekeverjük, leöntjük olvasztott vajjal, fűszerezzük, majd sütőben addig sütjük, míg a zöldség
A káposztát öblítés után, kevés zsiradékon (csontlé vagy húslé) hozzáadásával párold 10-15 percig. A rizst futtasd meg olajon, és párold puhára ahogy sz
Zöldségekből, húsból, fűszerekből levest főzünk.
Gombóchoz a kemény tojásokat szitán áttörjük, elkeverjük liszttel, vajjal, nyert tojással és fűszer
Fél liter vízzel felhígított káposztalében felrakjuk főni az apróra vágott káposztát. Ha kezd puhulni, hozzáadjuk a karikára vágott kolbászt, és készre f
Vajat habosra keverjük a cukorral, hozzáadjuk a tojássárgákat, elmorzsolt élesztőt, lisztet és a tojások kemény habbá vert fehérjét. Kivajazott, lisztezett t
Zsírból, lisztből rántást készítünk, megszórjuk sóval és köménymaggal, felengedjük 1 l vízzel és felfőzzük. Zsemlekockával tálaljuk.
Tüdőt a zöldséggel, csonttal, hagymával, babérlevéllel sós vízben puhára főzzük. Elkészítjük a kukókát, (megmosott tojáshéj, melynek csúcsosabb végé
Ugrás a lap tetejére >>