Lisztb?l sós vízzel s?r? pépet f?zünk, és egy kicsit pihentetjük. Morzsát olajban megpirítjuk, és ev?kanállal galuskát szaggatunk bele a kukoricapépb?l. Megforgatjuk morz
Paradicsomot felszeleteljük, összevágjuk a paprikát, sonkát, összekeverjük a kukoricával. Olajos, ecetes, sós, borsos, cukros salátalével öntjük le.
Szalonnát felkockázzuk, kiolvasztjuk, és a tepert?t félretesszük. Zsírban megfonnyasztjuk a hagymát, megszórjuk pirospaprikával, és hozzáadjuk a kockára vágott burgonyát,
Összevágott szalonnát kisütjük, zsírjában megpároljuk a hagymát, meghintjük paprikával, beletesszük a négyfelé vágott zöldpaprikát, f?szerezzük és pár percig pirítjuk.
A felkarikázott hagymát olajon megpirítjuk, majd hozzáadjuk a felkarikázott paprikát és paradicsomot, valamint a rizst és a karikákra vágott kolbászt. Felöntjük annyi víz
Kinyújtott tészta felét egyenl? távolságban megrakjuk szilvaízhalmokkal vagy túróval.
Túrótöltelék: túrót, cukrot és a tojásokat összekeverjük. Tészta másik felét tojásf
Lencsét megf?zzük sós vízben, lesz?rjük, és a salátalébe tesszük.
A lé úgy készül, hogy az olajat, ecetet, sót, borsot, cukrot összekeverjük, hozzáadjuk a reszelt almát
Liszt egynegyed részével összegyúrjuk a vajat. Ebb?l egy tojásnyit a maradék liszthez adunk, ecettel, sóval, és 1,5 dl vízzel tésztát gyúrunk, és addig dolgozzuk, míg sim
Ugrás a lap tetejére >>