A megtisztított
paradicsomot pár másodpercig forró
vízbe tesszük, ezután hirtelen lehűtjük, hogy a héját könnyedén eltudjuk távolítani. A meghámozott
paradicsomokat kimagozzuk, majd felkockázzuk.
Felforraljuk a zöldséglevest a
paradicsommal,
sózzuk,
borsozzuk és kb. 5 percig főzzük a wokban. Amíg a levesünk forr felverjük a
tojásokat. 5 perc leteltével hozzáöntjük a szezámolajat, gyorsan felfőzzük, majd levesszük a tűzről. A felvert
tojásokat óvatosan a tűzről levett levesbe csorgatjuk, a magas hőmérséklet miatt a
tojásvirágok a felszínre úsznak.
Végezetül a
cukorbor
sót tesszük hozzá megközelítőleg 1-2 percig lefedve hagyjuk, hogy a hő hatására a
cukorbor
só is megpuhuljon a levesben.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>