A füstölt csülköt feltesszük főni. Közben kockázzuk a zöldségeket, és előkészítjük a már előző este beáztatott babot. Amikor már úgy érezzük félig megpuhult a hús, hozzátesszük a zöldségeket. Ha a csontról leválik a hús, kivesszük és tetszés szerint feldaraboljuk. A következő lépés a
rántás elkészítése. Zúzott
fokhagymát és
lisztet
zsíron pirítunk meg. Mikor már enyhén megbarnult, félrehúzzuk és piros
paprikát adunk hozzá. Majd felengedjük egy kevés
vízzel. Csomómentesre keverjük és a leveshez. Tegyük bele a babérleveleket és szükség szerint
sózzuk meg. Visszatesszük a feldarabolt húst, felforraljuk és
tejfölt teszünk hozzá és csipetkét főzünk bele.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>