A 
lisztből, 
tejből, 
cukorból, élesztőből, 
tojássárgájából, 
vajból kevés 
sóval, reszelt 
citromhéjjal kelt tésztát készítünk. Ha megkelt, 
lisztezett nyújtódeszkára öntjük, ujjnyi vastagságúra nyújtjuk, majd 
lisztbe mártott, dió nagyságú pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk. A tésztadarabkákat egyenként langyos 
vajba mártjuk, és mély tepsibe szorosan egymás mellé helyezzük. Darált diót, törött 
fahéjat, kristálycukrot és mazsolát összekeverünk, ezzel minden sort meghintünk. Ezután langyos helyen 35-40 percig lassan kelesztjük, majd közepesen meleg sütőben világos pirosra sütjük. A sütő melege egyenletes legyen. Abban az esetben, ha a sütõ a tészta te
tejét megbarnítaná és a tészta belül még nyers, lenne (ezt tésztába szúrt hurkapálcikával vagy villával próbálhatjuk ki), fóliával takarjuk le, és lassú tűznél süssük tovább. Ha a tészta teljesen megsült, könnyen elválik a tepsi oldalától. Ízletes csemege.
Szerző: 
Ízletes receptek          Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>