Cukros tejben felfuttatjuk az élesztőt, majd a lisztet a langyos tejjel, olvasztott vajjal, sóval összedolgozott tésztát készítünk belőle, és meleg helyen kelesztjük 1 ór
Gyümölcsöt egy éjszakára vízbe áztatjuk. Füstölt húst 45 percig főzzük vízben, hozzáadjuk a gyümölcsöt, citrom levét, fahéjat, cukrot és puhára főzzük. Miután megfőtt kiv
Mártáshoz a barna kenyeret egy serpenyőbe reszeljük, ráöntjük a bort, fűszerezzük, hozzáadjuk a citrom reszelt héját, és 15 percig főzzük. Halat meglocsoljuk citromlével
Mákot a forrásban lévő mézbe szórjuk, és addig főzzük, míg barnulni nem kezd. Lapos tányérba öntjük, és ha kihűlt, felszeleteljük.
Cukrot negyed liter vízben az ecettel és a vaníliával sűrű sziruppá főzzük. Hozzáadjuk a mézet, majd a tűzről levéve, hozzáadjuk az összevágott diót és a tojások kemény h
Mézet felmelegítjük, elkeverjük a tojások sárgáját a cukorral, hozzáadjuk a langyos mézet, sütőporral elkevert lisztet, szerecsendiót, fahéjat, összevágott diót, és a toj
Finomra vágott céklát a levelekkel együtt kevés citrommal, cukros, sós vízben puhára főzzük. Tejszínt összekeverjük az aludttejjel, belekeverjük a főtt céklát, vékonyra v
Nyúlhúst 1 órán át vízben áztatjuk és besózzuk. Zsírra tesszük a felkarikázott zöldséget, hagymát, cukrot, és barnára pirítjuk. Hozzáadjuk a karikára vágott citromot, kev
Ugrás a lap tetejére >>