Nyúlhúst 1 órán át
vízben áztatjuk és be
sózzuk. Zsírra tesszük a felkarikázott zöldséget,
hagymát, cukrot, és barnára pirítjuk. Hozzáadjuk a karikára vágott
citromot, kevés
ecetet, fűszereket, beletesszük a nyúlhúst, kevés
vízzel felöntjük, és puhára pároljuk.
Ha megpuhult kiszedjük, a maradék mártást meghintjük
liszttel, majd felengedjük egy kevés
vízzel.
Beletesszük a
szilvalekvárt, reszelt
mézeskalácsot,
sózzuk, és addig főzzük, míg közepes sűrűségű nem lesz a mártás. Leszűrjük, beleöntjük a vörös bort, hozzáadjuk az áfonyát, mazsolát, majd együtt felforraljuk.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>