1,5 vízben a csonttal és a karikára vágott hagymával megf?zzük a zöldséget, majd lesz?rjük. Fél liter levesben 10 percig f?zzük a kenyeret, szitán áttörjük, és a többi le
Aszalt szilvát el?z? este beáztatjuk, majd ugyanabban a vízben 1 ek. ecettel és cukorral 10 percig f?zzük. Lencsét kissé sós, borsos vízben puhára f?zzük. Szilvát kimagoz
Aludttejbe habver?vel belekeverjük a tojások sárgáját, süt?porral elkevert lisztet, tojások habbá vert fehérjét. Ev?kanállal forró zsiradékba galuskákat szaggatunk bel?le
Belereszeljük a hagymát a hideg libazsírba, f?szerezzük, kikeverjük és kifagyasztjuk. Barna kenyérre kenve fogyasztjuk.
Összevágott hagymát megpároljuk a vajban, megszórjuk liszttel, hozzáadjuk a csontlevest, belereszeljük a mézeskalácsot, majd felf?zzük. Hozzáöntjük a bort, egy ek. karame
Heringet egy éjszakára vízbe áztatjuk. El?z? nap f?zzük meg a burgonyát, és hámozzuk meg. Karikára vágott répát el?z? nap f?zzük meg ecetes, sós vízben. Heringet vágjuk c
Villával összenyomott tojásokat a reszelt hagymával, f?szerekkel, zsírral összedolgozzuk. Kenyérre kenve fogyasztjuk.
Libát kívül-belül megsózzuk, majoránnával f?szerezzük, hasüregébe tesszük héjastól az almát, összevarrjuk, majd süt?ben 3 órát sütjük úgy, hogy a libát a t?zhely rostélyá
Ugrás a lap tetejére >>