1,5 vízben a csonttal és a karikára vágott hagymával megfőzzük a zöldséget, majd leszűrjük. Fél liter levesben 10 percig főzzük a kenyeret, szitán áttörj
Aszalt szilvát előző este beáztatjuk, majd ugyanabban a vízben 1 ek. ecettel és cukorral 10 percig főzzük. Lencsét kissé sós, borsos vízben puhára főzzük.
Aludttejbe habverővel belekeverjük a tojások sárgáját, sütőporral elkevert lisztet, tojások habbá vert fehérjét. Evőkanállal forró zsiradékba galuskákat
Belereszeljük a hagymát a hideg libazsírba, fűszerezzük, kikeverjük és kifagyasztjuk. Barna kenyérre kenve fogyasztjuk.
Összevágott hagymát megpároljuk a vajban, megszórjuk liszttel, hozzáadjuk a csontlevest, belereszeljük a mézeskalácsot, majd felfőzzük. Hozzáöntjük a bort,
Heringet egy éjszakára vízbe áztatjuk. Előző nap főzzük meg a burgonyát, és hámozzuk meg. Karikára vágott répát előző nap főzzük meg ecetes, sós vízb
Villával összenyomott tojásokat a reszelt hagymával, fűszerekkel, zsírral összedolgozzuk. Kenyérre kenve fogyasztjuk.
Libát kívül-belül megsózzuk, majoránnával fűszerezzük, hasüregébe tesszük héjastól az almát, összevarrjuk, majd sütőben 3 órát sütjük úgy, hogy a l
Ugrás a lap tetejére >>