Megpirítjuk vajban a hagymát, hozzáadjuk a szeletelt paradicsomot, fűszerezzük, és 10 percig pároljuk. Meglocsoljuk citromlével, és fél órát állni hagyjuk. H
Megmosott gyümölcsöket áttörjük egy szitán, hozzákeverjük a cukrot és a tejszínnel elvegyített aludttejet. Csészében jól lehűtve tálaljuk.
Előző este beáztatott, majd kimagozott szilvát a pohár vörös borban cukorral, pár szem szegfűszeggel, egy darab egész fahéjjal és a reszelt citromhéjjal pár
Húst kiverjük, sózzuk, borsozzuk, majd megkenjük mustárral. Kását és az összevágott hagymát megpirítjuk vajban, hozzáadjuk a tormát, beleütjük a tojást,
Nyelvet sós vízben puhára főzzük. Beáztatjuk vörös borba a mazsolát, apróra vágott mandulát, citromhéjat, majd 10 percig főzzük. Lisztből és vajból rán
Húst sózzuk, borsozzuk és belegöngyöljük a tölteléket. Töltelékhez a hagymát vajban megpároljuk, beletesszük a zsemlemorzsát és átpirítjuk. Kissé lehűt
Felsált megsózzuk, zsírban átsütjük, rátesszük a karikára vágott hagymát, kevés vizet öntünk alá, és puhára pároljuk.
Töltelék: keverjük össze a r
Negyed liter vízbe beleöntjük az ecetet, rakunk bele 3 szegfűszeget, 5 szem borsot, 2 fokhagymát, 2 babérlevelet, gombát, majd 10 percig főzzük. Lehűtjük, bef
Ugrás a lap tetejére >>