Nyulat megtűzdeljük a szalonnával, sózzuk, borsozzuk, és 3 napra az íróba tesszük. Ezt néhány szem szegfűszeggel, 2 babérlevéllel és hagymával fűszerezz
Gyalult káposztát sós, cukros, kapros vízben puhára pároljuk. Hozzátesszük a reszelt almát, rántást, és egyszer felfőzzük.
Kockára vágott uborkát fél pohár vízben puhára főzzük, vajas rántással sűrítjük, fűszerezzük citromlével, majd összevágott kaporral megszórjuk.
Héjában főtt és hámozott burgonyát a hagymával együtt megdaráljuk, hozzáadjuk a juhsajtot, tojást, vajat, majd fűszerezzük.
Tésztát kinyújtjuk, pogácsas
Kását sós vízben megfőzzük. Szalonnát kisütjük, zsírjában megpároljuk a hagymát, elkeverjük a túróval és a kásával, fűszerezzük, és nagy karikákra
Káposztát megreszeljük, hozzáadjuk a beáztatott, szárított gombát a vizével együtt, összevágott hagymát, zsiradékot, és puhára főzzük. Ízesítjük, és
Cukros tejben felfuttatjuk az élesztőt, és 50 g liszt hozzáadásával kétszeresére kelesztjük. A kovászból, olvasztott zsírból, lisztből, másfél tojásból,
Főtt burgonyát áttörjük, összekeverjük a túróval és zsírban üvegesre párolt hagymával, majd fűszerezzük. Tésztát vékonyra nyújtjuk, karikákat szúrun
Ugrás a lap tetejére >>