Heringet pár órára vízbe áztatjuk, majd kifilézzük. Almával és hagymával együtt megdaráljuk, összekeverjük majonézzel, kevés cukorral, mustárral, és fek
Marhahúst 4 liter vízben feltesszük főni. Fűszereket géz vagy vászondarabba csomagolva és összekötve tesszük a levesbe.
Tepsiben, zsiradékkal a kacsa mindk
Aprólékot a karikára vágott hagymával, reszelt zellerrel, répával, szegfűborssal, feketeborssal, szegfűszeggel, sóval és annyi vízzel, amennyi ellepi, puhára
Kacsa nyakát, szárnyát levágjuk. Zsiradék felében megfuttatjuk a hagymát és a zöldséget, rátesszük a kacsaaprólékot, fél liter vizet, és puhára főzzük.
Csontot a zöldséggel és a paradicsommal 1,5 liter vízben addig főzzük, míg a zöldség meg nem puhul. A gyalult káposztát a hagymával, sóval, borssal, kömény
Karfiolt fél órára sós vízbe áztatjuk, majd ugyanabban a vízben, hozzáadva a tejet, 20 percig főzzük. Vigyázzunk, hogy ne essen szét. Vajban megpirítjuk a mo
Kelkáposztát legyaluljuk. Almát és uborkát megreszeljük, majd a káposztához keverjük. Leöntjük a salátalével. (olajat elkeverjük a mustárral, ízesítjük
Élesztőt langyos tejben felfuttatjuk, összekeverjük a liszt felével, és kétszeresére kelesztjük. Ha megkelt összedolgozzuk a tojások sárgájával, liszttel, t
Ugrás a lap tetejére >>