Mézet 3 ek. vízzel, késhegynyi őrölt szegfűszeggel, reszelt szerecsendióval, fahéjjal, reszelt citromhéjjal felmelegítjük. Vajat a cukorral és a tojások sárgájával kikeve
Áztatott és kinyomkodott zsemléhez hozzáadjuk a sóval szétnyomkodott fokhagymát, 30 g olvasztott vajat, sót, borsot, tojásokat, és összedolgozzuk. Paradicsom tetejét levá
Répát hosszában kettévágjuk, belsejét kivágjuk, és sós vízben majdnem puhára főzzük. Megdaráljuk a húst, hozzáadjuk a vajban megpárolt hagymát, fűszereket, a megfőtt répá
Vajból és lisztből rántást készítünk, hozzáadjuk a csontlevest, belereszeljük az uborkát, felfőzzük, és végül hozzáöntjük a tejszínt. Forralni nem szabad.
Gombát puhára főzzük. Hagymát zsírban megpároljuk, megszórjuk liszttel, felengedjük a gomba főzőlevével elkevert csontlevessel.
Hozzáadjuk a sűrített paradicsomot, majd
Karikára vágott zöldséget a fűszerekkel ízesített 2 dl vízben felfőzzük. Beletesszük a hagymát, hozzáadjuk az írót és a konyakot, és 2 napig érleljük a húst. Pácléből kiv
Vajat a cukorral és a tojások sárgájával habosra verjük. Hozzáadunk egy csipet sót, reszelt citromhéjat, lisztet és a tojások habbá vert fehérjét. Palacsintasütőben felhe
Pacalt kétszer felforrázzuk, majd sós vízben 3-4 órát főzzük. A csontot a zöldséggel fél liter vízzel megfőzzük. Lisztből és vajból rántást készítünk, feleresztjük a cson
Ugrás a lap tetejére >>