Mézet 3 ek. vízzel, késhegynyi ?rölt szegf?szeggel, reszelt szerecsendióval, fahéjjal, reszelt citromhéjjal felmelegítjük. Vajat a cukorral és a tojások sárgájával kikeve
Áztatott és kinyomkodott zsemléhez hozzáadjuk a sóval szétnyomkodott fokhagymát, 30 g olvasztott vajat, sót, borsot, tojásokat, és összedolgozzuk. Paradicsom tetejét levá
Répát hosszában kettévágjuk, belsejét kivágjuk, és sós vízben majdnem puhára f?zzük. Megdaráljuk a húst, hozzáadjuk a vajban megpárolt hagymát, f?szereket, a megf?tt répá
Vajból és lisztb?l rántást készítünk, hozzáadjuk a csontlevest, belereszeljük az uborkát, felf?zzük, és végül hozzáöntjük a tejszínt. Forralni nem szabad.
Gombát puhára f?zzük. Hagymát zsírban megpároljuk, megszórjuk liszttel, felengedjük a gomba f?z?levével elkevert csontlevessel.
Hozzáadjuk a s?rített paradicsomot, majd
Karikára vágott zöldséget a f?szerekkel ízesített 2 dl vízben felf?zzük. Beletesszük a hagymát, hozzáadjuk az írót és a konyakot, és 2 napig érleljük a húst. Pácléb?l kiv
Vajat a cukorral és a tojások sárgájával habosra verjük. Hozzáadunk egy csipet sót, reszelt citromhéjat, lisztet és a tojások habbá vert fehérjét. Palacsintasüt?ben felhe
Pacalt kétszer felforrázzuk, majd sós vízben 3-4 órát f?zzük. A csontot a zöldséggel fél liter vízzel megf?zzük. Lisztb?l és vajból rántást készítünk, feleresztjük a cson
Ugrás a lap tetejére >>