Cukrot a vajjal és a tojássárgákkal habosra keverjük, majd hozzáadjuk a hámozott, reszelt almát, darált diót, morzsát, mazsolát, és a tojások habját. Vajaz
Szilvát hideg vízbe áztatjuk, majd kimagozzuk. Szalonnát csíkokra vágjuk, mindegyikbe 1-1 szilvát csomagolunk, fogvájóval átszúrjuk, megszórjuk köménymaggal
Előző este beáztatott babot a gombával, sós vízben puhára főzzük. Karikára vágott hagymát, csíkokra vágott kolbásszal és sonkával kissé átsütjük, meg
Babot és az aszalt szilvát is beáztatjuk, majd a babot kevés sós vízben puhára főzzük. Szalonnát kisütjük, zsírjában megfonnyasztjuk a hagymát, hozzáadunk
Beáztatott babot a hússal, aprólékkal, hagymával, fokhagymával, fűszerekkel 2 l vízben puhára főzzük. Miután megfőtt kiszedjük, csontjáról lefejtjük és
Kivert, fűszerezett bordát vajban átsütjük, és melegre állítjuk. Vajban megpároljuk a gombát, és fűszerezzük. Serpenyőben átsütjük a felszeletelt paradic
Héjában főtt burgonyát meghámozzuk, felkarikázzuk, és olajban átsütjük. Hozzáadjuk a vajjal elkevert szardellapasztát és a reszelt tormát. Sózott, borsozot
Előző este beáztatott káposztát, szilvát és a cikkekre vágott édes káposztát 1 pohár vízzel, borral, feltesszük főni. Zsírban kisütjük a szalonnát, meg
Ugrás a lap tetejére >>