Csirkét részeire vágjuk, besózzuk, állni hagyjuk, majd a felolvasztott vajban a karikára vágott zöldséggel együtt megpároljuk. Ráöntünk 2 dl vízben feloldo
Retket lereszeljük, megsózzuk, állni hagyjuk, míg levet nem ereszt. Levét leöntjük, hozzáadjuk a reszelt almát, összekeverjük a tejszínnel elkevert sóval és
Egész tojást elkeverjük cukorral, liszttel és annyi vízzel, hogy félpuha galuskatésztát kapjunk.
Tejet 50 g cukorral és fahéjjal felforraljuk, beleszaggatjuk
Vajat kikeverjük a cukorral és 2 tojássárgával. Hozzáadjuk a tejfölt, lisztet, összevágott mandulát. Összegyúrjuk, golyókat formálunk belőle, ellapítjuk,
Vajat habosra keverjük a cukorral, egész tojásokkal, hozzáadjuk a rumot, tejszínt, és annyi sütőporral elkevert lisztet, hogy a tészta galuska keménységű legy
Gyöngytyúkot félbevágjuk, szárnyát, nyakát, és a felső hátrészét kis darabokra vágjuk. Megpároljuk a hagymát, rátesszük a zöldséget és a nyak, szárny
Áfonyát megszórjuk a cukor felével, fél órát állni hagyjuk, és 20 percig főzzük. Gyümölcsöket kockára vágjuk, hozzáadjuk az áfonyához a maradék cukorr
A szárnyast 1 órával sütés előtt bedörzsöljük sóval és majoránnával. Az összevágott aprólékot és a gombát fél liter vízben feltesszük főni. Ha fél
Ugrás a lap tetejére >>