» Pác: » 4 ek. olívaolaj » 1 biocitrom leve és reszelt héja » 2 ek. apróra vágott friss kapor » 1 ek. apróra vágott fokhagyma » 1 tk. összemorzsolt piros csilipehely » 3/4 tk. durva szem? tengeri só » fél tk. szárított kakukkf? » 4 kardhalsteak » 4 citromgerezd » F?szervaj: » 3-4 ek. hámozott egész mandula » 3 nagy gerezd fokhagyma, megtisztítva » 3 ek. puha vaj » 1 ek. apróra vágott friss kapor » fél tk. durva szem? tengeri só » 1/4 tk. frissen ?rölt fekete bors » 1 marék tölgyfaszilánk, 30 percre beáztatva
A pác hozzávalóit keverjük össze. A halfilék mindkét oldalát locsoljuk meg a páccal, majd takarjuk le fóliával, és tegyük 1-2 órára h?t?be. A mandulát és a fokhagymát zsiradék nélkül pirítsuk meg, majd hagyjuk kih?lni. a f?szervaj hozzávalóit is keverjük össze, közben villával nyomkodjuk szét. Tálalásig tegyük h?t?be. Készítsük el? a parazsat a grillsüt?ben. A steakról csepegtessük le a páclevet, majd tegyük a grillrácsra, és zárt süt?ben süssük 8-10 percig, közben egyszer fordítsuk meg. Tegyük tányérra, adjunk hozzá egy csepp f?szervajat, és citromgerezdet.
Elkészítési id?: 30 perc.
info Az oldalon történő látogatása során cookie-kat (“sütiket”) használunk. Ezen fájlok információkat szolgáltatnak számunkra a felhasználó oldallátogatási szokásairól, de nem tárolnak személyes információkat. Az oldal használatával elfogadja a cookie-k használatát.Elfogadom