Spárgát megfőzzük, és hagyjuk kihűlni. Hármasával összefogjuk, egy-egy szalonnaszeletbe göngyöljük, egy nagy tepsibe egymás mellé rakjuk, tetejét megkenjük olvasztott vaj
Káposztareszelőn lereszeljük a répát és a zellert, burgonyát felkockázzuk. Keresünk egy nagy lábast, és a következő képpen rétegezünk.
Sorrend: 1 tál sárgarépa, 1 tál b
A hagymát 5 percig főzzük sós vízben. A paprikákat kicsumázzuk, és nagyobb kockákra vágjuk. A hagymát olajon kicsit megpirítjuk, hozzáadjuk a paprikát, sóval, borssal íze
A sárgarépát megtisztítjuk, majd egyforma szeletekre felvágjuk. Ezután egy lábosba tesszük, és felöntjük vegetás vízzel. Amikor teljesen megfőtt, halmokat teszünk belőle
A megtisztított, felaprított spárgát, karottát, kelvirágot valamint a borsót fedő alatt pároljuk, kevés vizet hozzáöntve időnként, mikor már majdnem megpuhult hozzáadjuk
Zöldborsót lábasba tesszük, leöntjük a tejjel, sózzuk, borsozzuk és félpuhára főzzük. Levesszük a fedőt, hogy a tejes mártás sűrűsödjön, majd hozzáadjuk a vajat és a kony
Húslevest felforraljuk, beledobjuk a borsót, finomra vágott petrezselymet, rozmaringot, kakukkfüvet, sózzuk és félpuhára pároljuk. Hozzáadjuk a tejet valamint a vajat, és
A kelkáposztát főzzük meg köménymagos, sós vízben, majd csepegtessük le, és vágjuk negyedekre. Rétegezzük tűzálló tálba, és minden réteget locsoljunk meg tejföllel. A mor
Ugrás a lap tetejére >>