» 5 zsenge póréhagyma » 100 g vaj » só és bors » 2 dl tejszín » 1 csokor apróra vágott metélőhagyma
A póréhagymát tisztítsuk meg, vágjuk le a zöld szárát és a gyökerét. Folyó víz alatt alaposan öblítsük át, csöpögtessük le, majd vágjuk karikákra. Ezután adjuk a megolvasztott vajhoz, közben sóval és borssal ízlés szerint fűszerezzük. Helyezzünk rá fedőt és takarékon 5 percig pároljuk. Majd dolgozzuk hozzá a tejszínt és 20 perc alatt készre főzzük. Tálaláskor szórjuk meg a metélőhagymával.
info Az oldalon történő látogatása során cookie-kat (“sütiket”) használunk. Ezen fájlok információkat szolgáltatnak számunkra a felhasználó oldallátogatási szokásairól, de nem tárolnak személyes információkat. Az oldal használatával elfogadja a cookie-k használatát.Elfogadom