A halat alaposan megmossuk, leszedjük a bőrét és kiszálkázzuk. Majd a pontyfiléket kissé bevágjuk, így sózzuk, borsozzuk és felszeleteljük. A halszeleteket p
A rántott halszeleteket hagymakarikákkal rétegezve tálba tesszük. A porcukrot ecettel, 3 dl vízzel, olajjal, borssal, sóval, és babérlevéllel ízesítjük. Ezt
A rántott pontyot hagymakarikákkal rétegezve tálba tesszük. A porcukrot a borecettel, olajjal és 3 dl vízzel elkeverjük, borssal, sóval, babérlevéllel ízesít
A kagylót megtisztítjuk, lemossuk, lecsöpögtetjük és besózzuk. Bepanírozzuk a lisztbe, a felvert tojásba és zsemlemorzsába, ebben a sorrendben, majd forró ola
A megmaradt rántott halat tegyük egy tálba. Készítsünk egy ecetes salátalevet, tegyünk bele törött borsot, citromhéjat, babérlevelet, és a hagymát. Forralju
A konyhakész halra citromlevet locsolunk, negyed órát állni hagyjuk, majd sózzuk, borsozzuk. Ezután a szalonnacsíkok egy részével megtűzdeljük, a többit egy j
A sütőt 190 fokra melegítjük. Egy 33x23 cm-es tepsit kiolajozunk, majd egy réteg hagymát, rá paradicsomot, citromot teszünk, és rájuk a halat. A római kömény
A hagymát bográcsban megpirítjuk, majd borsozzuk, és felöntjük 2 liter vízzel. Miután felforrt, beletesszük a halakat és halfejeket, valamint a felszeletelt par
Ugrás a lap tetejére >>