A húst mossuk meg, és vágjuk csíkokra. A
fokhagymát vágjuk apróra, a
hagymát kockázzuk, a
gombát daraboljuk fel. A kínai babot mossuk meg, és daraboljuk fel. A
gyömbért és a
koriandert pucoljuk meg, és reszeljük le. A kaffir
lime héját vágjuk apróra, majd a
lime-ot filézzük ki. A pepperonit vágjuk félbe, magozzuk ki, és vágjuk csíkokra. A wokban forrósítsuk fel az olajat, és pirítsuk meg benne a húst, a
fokhagymát és a
hagymát. 4 perc után adjuk hozzá a
gombát és a babot. Keverjük hozzá a
gyömbért, a kaffir
lime héját, a
lime filét ás a pepperonit. Kis ideig pirítsuk. Öntsük fel az ázsiai alaplével, a
kókusztejjel, 3 dl
vízzel, és főzzük 6 percig lassú tűzőn. Ízesítsük
currypasztával. A thai
bazsalikomot mossuk meg, a leveleit csipkedjük le. A levest merjük tálkákba, és
bazsalikommal díszítve tálaljuk.
Elkészítési idő: 50 perc.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>