» omlett: » 4 egész tojás » 1 ek. szójaszósz » 2,5 cm-es friss gyömbérgyökér, apróra vágva » 1 ek. finomra vágott, friss koriander » frissen őrölt bors » 40 g vaj » saláta: » 50 g főtt szusirizs » 50 g cukorborsó, vágjuk le a végeit, és » szeljük csíkokra » 1 db sárga színű paprika, vékony csíkokra szelve, kimagozva » 4 szál újhagyma, csíkokra szelve » 75 g uborka, vékony csíkokra vágva » 1 piros színű paprika, kimagozva és csíkokra szelve » 100 g vízitormalevél » 100 ml vinaigrette
Vinaigrette:
200 mlhez: 3 ek. jó minőségű vörösborecet, 1-1,5 ek. dijoni mustár, egy gerezd zúzott fokhagyma, 5 ek. extra szűz olívaolaj, 5 ek. mogyoró-vagy zöldségolaj, só és frissen őrölt bors. Keverjük össze az ecetet, a mustárt, a fokhagymát, az olajat és ízesítsük.
A salátához keverjük össze a rizst, a zöldségeket, a vízitormát és a vinagrette-et.
Az omletthez verjük fel a tojásokat a szójaszósszal, a gyömbérrel, a korianderrel és a borssal.
Olvasszuk fel a vaj felét, öntsük bele a tojást, süssük 5 percig, fordítsuk meg, és süssük a másik oldalát is ugyanígy. Tegyük tányérra, és tartsuk melegen. Süssük még egy omlettet a maradékból is. Tegyük a salátát tányérokra, vágjuk fel az omlettet csíkokra, és tegyük a saláta tetejére.
Elkészítési idő: 50 perc.
info Az oldalon történő látogatása során cookie-kat (“sütiket”) használunk. Ezen fájlok információkat szolgáltatnak számunkra a felhasználó oldallátogatási szokásairól, de nem tárolnak személyes információkat. Az oldal használatával elfogadja a cookie-k használatát.Elfogadom