A halat kifilézzük, citromlével, sóval, borssal ízesítjük, lisztbe panírozzuk, és megsütjük az olajon. A maradék lisztből, és egy kevés olajból rántást
Tegyük a húst egy nem túl nagy tálba, és locsoljuk meg borral. Pucoljuk meg, majd vágjuk szeletekre a gyömbért. Pucoljuk meg a hagymát, és vágjuk nagy gerezdek
180°C- ra melegítsük elő a sütőt. A zsemlekockát szórjuk egy teflonbevonatú edénybe.Süssük ropogósra (20 perc).
A pulykát kívül- belül alaposan mossuk
* A mandulát szórjuk egy tepsibe, és pirítsuk időnként megkevergetve 10- 12 percig 160 °C- os sütőben. Akkor jó, ha aranybarna színt kapnak.
Tegyük bele eg
Egy nagy lábasban a vörös áfonyás- boros kompóthoz közepes lángon forrósítsuk fel az olajat, tegyük hozzá a zellert és a hagymát. Pároljuk puhára, gyakran
A tököt hámozzuk meg, és villával zúzzuk pépesre. 1 dl tejbe szórjuk bele a fűszereket, forraljuk 5 percig, majd szűrjük le. A tojások keverjük habosra a cuk
A sütőt 180°C- ra melegítsük elő. A lisztet, fahéjat, szódabikarbónát és a szegfűszeget keverjük össze egy kis tálban. A vajat, barna cukrot és kristályc
220°C-ra melegítsük elő a sütőt.
25 cm-es kör alakú lappá nyújtsuk a pitetészta 4/5-ét egy lisztezett deszkán.23 cm átmérőjű pite-vagy tortaformába te
Ugrás a lap tetejére >>