» 30 g átszitált kakaópor » 1/2 bögre lágy vagy sötétbarna cukor » 30 g vaj » 1 evőkanál kukoricaszirup » 4 adag vaníliafagylalt
A kakaóport egy bögre forrásban levő vízzel tegyük egy lábasba, keverjük el, és forraljuk fel. Vegyük le kisebb lángra, és időnként felverve 10 percig főzzük. Tegyük bele a cukrot, vajat, kukoricaszirupot, és lassú tűzön 2-3 percig főzzük, amíg a vaj és a cukor el nem olvad. Ekkor a szósz fényes lesz.
A fagylaltot merjük ki tálkákba, és öntsük nyakon forró csokoládészósszal.
info Az oldalon történő látogatása során cookie-kat (“sütiket”) használunk. Ezen fájlok információkat szolgáltatnak számunkra a felhasználó oldallátogatási szokásairól, de nem tárolnak személyes információkat. Az oldal használatával elfogadja a cookie-k használatát.Elfogadom