5 dkg szalonna zsírját kiolvasztjuk, ebben megpirítjuk a felaprózott hagymát, majd a felszeletelt libamellet átsütjük benne. Hozzáadjuk az összepréselt fokhagy
A libahúst, sertésdagadót, és a csirkemájat apró darabokra vágjuk. Hozzáadjuk a meghámozott és felaprított vöröshagymát, a tojást, a konyakot a fehérbort
Egy lábosba tesszük a húst, 2 tk. cukrot, a hagymát, a babért, borsot, kakukkfüvet és sót, majd felöntjük egy liter vízzel, és felforraljuk. Ekkor hozzáöntj
A megtisztított libát fűszerezzük be sóval és borssal.
Az almákat pucoljuk meg, szedjük ki a magját, vágjuk cikkelyekre, hintsük meg porcukorral, valamint fa
A libát egy tűzálló tálba helyezzük, megkenjük olvasztott vajjal és előmelegített 210 oC-os sütőbe tesszük. Húsz percig sütjük ilyen hőfokon, majd levess
A libacombokat megtisztítjuk, majd besózzuk, és kuktában 3 dl vízzel puhára pároljuk. Utána tepsibe tesszük és bekenjük a mézzel, majd pirosra sütjük.
M
A madarat megtisztítjuk, majd nyolc darabba vágjuk, és hideg vízben főzni kezdjük. Amikor forr, lehabozzuk, és a fűszerekkel ízesítjük. Félpuhára főzzük, m
A libát sózzuk, borsozzuk, majd a felnegyedelt almával és a megy felével megtöltjük, megtűzzük. Tepsibe tesszük, aláöntünk 2-3 deci vizet, majd magas fokozat
Ugrás a lap tetejére >>