5 dkg szalonna zsírját kiolvasztjuk, ebben megpirítjuk a felaprózott hagymát, majd a felszeletelt libamellet átsütjük benne. Hozzáadjuk az összepréselt fokhagymát, sóval
A libahúst, sertésdagadót, és a csirkemájat apró darabokra vágjuk. Hozzáadjuk a meghámozott és felaprított vöröshagymát, a tojást, a konyakot a fehérbort és a f?szereket.
Egy lábosba tesszük a húst, 2 tk. cukrot, a hagymát, a babért, borsot, kakukkfüvet és sót, majd felöntjük egy liter vízzel, és felforraljuk. Ekkor hozzáöntjük az ecetet i
A megtisztított libát f?szerezzük be sóval és borssal.
Az almákat pucoljuk meg, szedjük ki a magját, vágjuk cikkelyekre, hintsük meg porcukorral, valamint fahéjjal és ö
A libát egy t?zálló tálba helyezzük, megkenjük olvasztott vajjal és el?melegített 210 oC-os süt?be tesszük. Húsz percig sütjük ilyen h?fokon, majd levesszük a süt?t kiseb
A libacombokat megtisztítjuk, majd besózzuk, és kuktában 3 dl vízzel puhára pároljuk. Utána tepsibe tesszük és bekenjük a mézzel, majd pirosra sütjük.
Mártás készítése
A madarat megtisztítjuk, majd nyolc darabba vágjuk, és hideg vízben f?zni kezdjük. Amikor forr, lehabozzuk, és a f?szerekkel ízesítjük. Félpuhára f?zzük, majd hozzáadjuk
A libát sózzuk, borsozzuk, majd a felnegyedelt almával és a megy felével megtöltjük, megt?zzük. Tepsibe tesszük, aláöntünk 2-3 deci vizet, majd magas fokozaton 3 órán át
Ugrás a lap tetejére >>