A libát egy tűzálló tálba helyezzük, megkenjük olvasztott
vajjal és előmelegített 210 oC-os sütőbe tesszük. Húsz percig sütjük ilyen hőfokon, majd levesszük a sütőt kisebb fokozatra és 120 oC-on sütjük tovább másfél órán keresztül, úgy hogy negyedóránként forró
vízzel meglocsoljuk. Ez azért szükséges, mert így könnyebben megolvad a bőr alatti
zsírréteg. Fél órával a sütés vége előtt, a hús mellé tesszük a meghámozott és felaprított vörös
hagymát,
sárgarépát és a fűszercsokrot, így fejezzük be a hús sütését. A libát kivesszük a tálból, és alufóliába csomagoljuk, hogy meleg maradjon, és félretesszük egy kicsit. A tálban visszamaradt szószhoz hozzáadjuk a
fehérbort, elfőzzük a levét, beleöntjük a húslevest, felforraljuk, Kiszedjük a
zsírját és a liba alól kiszedett kevés kis levet hozzáöntjük. Az így kapott mártást átpasszírozzuk és a libára öntve tálaljuk.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>