Húst apró kockára vágjuk, forró vizet öntünk alá, sózzuk, majd félpuhára pároljuk. Félig párolt húst a léből kivéve a megpirított szalonnára tesszük,
Hagymát zsiradékban megpároljuk, hozzáadjuk a kockára vágott húst, sóval és erős paprikával meghintjük, vízzel felöntjük és puhára főzzük. Hozzáadjuk
Birset héjastól egy kevés vízben puhára főzzük, majd meghámozzuk, szitán áttörjük és sóval, borssal és cukorral ízesített borban megfőzzük. Tojássárg
Hámozott, reszelt birsalmát 3 dl vízben, a feloldott leveskockával puhára főzzük, beletesszük a reszelt citromhéjat, behabarjuk tejfölös liszttel, majd cukorra
A kenyerekre rétegezzük a juhsajtot, ezután pedig a birsalmasajtot.
A pirospaprikát megsütjük az olívaolajon és apró kockákra vágjuk. Fogpiszkálóra húzzuk
Egy fej hagymával megdaráljuk a húst, fűszerezzük, majd kolbászkákat formálunk belőle, és olajban kisütjük. Hagymát vajban megpároljuk, a darabokra vágott
A halakat tisztítsuk meg és daraboljuk fel.
A vízbe tegyük bele a zúzott fokhagymát, az összevágott hagymákat, a fűszernövényt és a paprikát. Öntsük hozz
A vajat és a lisztet összemorzsoljuk cukorral, tojással és diót adunk hozzá. A hozzávalókból tésztát gyúrunk, és 10 percig hagyjuk pihentetni. Vékonyra nyú
Ugrás a lap tetejére >>