Borjúlábat fűszerekkel ízesített vízben 1 órán át főzzük, majd a húst lefejtjük a csontot. Szalonnát felkockázzuk, kiolvasztjuk, tűzálló tálba tesszük
Almát félbevágjuk, magházát kiszedjük, és sütőben megsütjük az almát. Májat szeletekre vágjuk, lisztbe forgatjuk és kisütjük. Zsírban átpároljuk a kar
A májat apró darabokra vágjuk és megszórjuk sóval. A zúzott fokhagymát olajon megfuttatjuk és hozzásütjük a májat.
A használt serpenyőben üvegesre párol
Ugyanúgy készül, mint a borjúpörkölt, csak ennél tálalás előtt 2 dl tejfölt keverünk a paprikás levébe. Itt a paradicsom és a zöldpaprika a főzésnél el
Megpároljuk zsírban a felkarikázott hagymát, beletesszük a kockára vágott húst, kissé átsütjük, sózzuk, megszórjuk csípős pirospaprikával, és 20 percig
Apróra vagdaljuk a pörköltet, tűzálló tálba helyezzük a palacsintákat. Tetejére ráöntjük a pörköltlével elkevert tejfölt, majd 20 percig sütjük.
Dolgozzuk össze a zsemlemorzsát a vaj felével, egy tojássárgájával, az összevágott hagymával és a felaprított kakukkfűvel, valamint petrezselyemmel. Fűszere
Felszeleteljük a húst, megszórjuk sóval és paprikával, majd elősütjük, hogy aranybarna legyen.
A felvágott vöröshagymát üvegesre pároljuk, majd hozzáadju
Ugrás a lap tetejére >>