A bordát és a csirkét feldaraboljuk. Először a bárányt sütjük meg, majd a csirkét. A fokhagymát összezúzzuk, a hagymát felaprítjuk, majd a visszamaradt zsiradékban megsüt
Dörzsöljük be a fejeket citrommal, és sózzuk, borsozzuk. Tegyük tepsire a pofájukkal lefelé. Locsoljuk meg vajjal és süssük locsolgatva a tepsi levével.
Vágjuk fel a bárányt adagokra és pároljuk meg vajon, majd adjuk hozzá a hagymát. Adjuk hozzá az átpasszírozott paradicsomot, cukrot, sót, borsot, és hagyjuk főni 1 óráig.
Szeleteljük fel a májat, a szalonnáról vágjuk le a bört és göngyöljük fel.
A paradicsomokat és a hagymákat vágjuk cikkelyekre, a gombát pedig tisztítsuk meg.
A nyársra
Vágjuk a húst darabokra. Keverjük össze a lisztet sóval és borssal, és lisztezzük meg a húst. Pároljuk meg olajban a bárány darabokat és a hagymát. Adjuk hozzá az átpassz
Padlizsánnal: feldarabolt húst vajban megsütjük, sózzuk, hozzáadjuk a hagymát, petrezselyemzöldet, fokhagymát, majd ezeket együtt megpároljuk, megszórjuk egy kevés cukorr
Megtisztítjuk és átöblítjük a csülköt, majd az olívaolajon megsütjük.
Pároljuk meg a felvágott hagymát, majd adjuk hozzá a zúzott fokhagymát és a felkockázott paradicsom
Vágjuk a bárányt adagokra. Vajban pirítsuk meg a húst és a hagymát. Adjuk hozzá az átpasszírozott paradicsomot, fahéjat, cukrot, sót, borsot, kevés vizet. Süssük másfél ó
Ugrás a lap tetejére >>