Vajban megpároljuk az összevágott hagymát, rátesszük a felszeletelt gombát, petrezselyemzöldet, sót, borsot, és 10 percig pároljuk. Zsírjára sütjük, és r
Fogjunk egy edényt, és tegyük fel főni sós vízben a borsót. Közben egy serpenyőben olvasszunk fel egy evőkanál vajat, és tegyük bele a megpucolt, szeletekre
Kiverjük és sózzuk a húst. Zsemlét tejbe áztatjuk, kinyomkodjuk, összekeverjük vajjal és tojássárgájával, zsemlemorzsával, összevágott kaporral és petrez
Forraljunk vizet egy lábosban, és tegyük bele a velőt. Forraljuk pár percig, majd vegyük ki, és csöpögtessük le, tisztítsuk meg. Fogjunk egy serpenyőt, olvass
A bort egy edényben felforraljuk, és megcukrozzuk. A tojást robotgéppel vagy kézzel felverjük, lisztet szórunk hozzá és 3 dl vízzel és a felforralt borral híg
Tojásokat 1 dl vízzel, fűszerekkel, borral és 2 kávéskanál cukorral felverjük, majd habzásig verjük vízgőz felett. Tálalhatjuk sülthöz vagy vadhoz, de kés
Összevágott répát vajban megpároljuk, megszórjuk liszttel, és felöntjük borral. Ízesítjük, hozzáadjuk a babérlevelet, fél órát főzzük, majd szitán át
Süssük meg a karajokat forró olajban. Oltsuk el borral, adjunk hozzá sót és borsot, fedjük le és hagyjuk sülni, amíg csak az olajuk marad.
Ugrás a lap tetejére >>