Vágjuk fel a hagymát vékony szeletekre. Reszeljük le a répát. Kockázzuk fel a krumplit. Daraboljuk fel a heringet és rakjuk salátás tálra. Adjuk hozzá a hagym
Heringet pár órára vízbe áztatjuk, majd kifilézzük. Almával és hagymával együtt megdaráljuk, összekeverjük majonézzel, kevés cukorral, mustárral, és fek
Szalonnát kiolvasztjuk, zsírjában megpároljuk a hagymát, megpaprikázzuk, felengedjük kevés vízzel, beletesszük a felkockázott marhahúst, lepirítjuk, megsózz
A céklát felkockázzuk és ecetes vízben megfőzzük, a levét leszűrjük és kihűtjük. Hozzáadjuk a felaprított főtt burgonyát, uborkát, hagymát és tojást,
Csirkét sóval, borssal fűszerezzük, tűzálló tálban a vajra téve 1 órát sütjük. Zellert megreszeljük, összevegyítjük a reszelt uborkával és hámozott al
Áztatott, majd kinyomkodott kenyeret áttörjük egy szitán, simára keverjük a szétnyomkodott fokhagymával, dióval, és az olajjal. Ízesítjük sóval, ecettel. K
Kacsát kívül-belül megsózzuk, megborsozzuk, kevés vizet öntünk alá, sütőben aranybarnára sütjük. Ha kihűlt feldaraboljuk.
Mártáshoz az almát, hagymát,
Kimagozott és apróra vágott meggyet elkeverjük a hozzávalókkal. Ez a mártás nagyon jól illik a vas húsokhoz, valamint a sültekhez.
Ugrás a lap tetejére >>