Tetszés szerint főzhetünk pörköltet sertésből, marhából vagy szárnyasból. Zsiradékon apróra vágott hagymát pirítunk, pirospaprikát adunk hozzá, majd hoz
A megtisztított húsokat rakjuk agyagedénybe, engedjük fel bőségesen vízzel és ha felforrt mérsékelt lángon pároljuk másfél órán át. Közben fölözzük l
A húst felcsíkozzuk, hozzáadjuk a levest, olajat, szóját, fűszereket, felforraljuk, beletesszük a retket, és még pár percig forraljuk.
A burgonyát felkarikázzuk, és a felét egy kikent tűzálló tálba rendezzük. A húst megfűszerezzük, majd a burgonyára simítjuk. A maradék burgonyakarikákat a
A sonkát és a nyelvet egyforma csíkokra felvágjuk, az uborkát pedig felkarikázzuk. Ezeket összekeverjük a majonézzel, mustárral és petrezselyemmel, majd a keny
A sertésvelőt megfőzzük, majd felaprítjuk. A parajt is megfőzzük, majd összetörjük. A hagymát felaprítjuk, és egy kevés vajon megpirítjuk, majd rátesszük
A puhára főzött szívet ledaráljuk és aprított hagymával lepirítjuk, sózzuk, borsozzuk. A tésztából derelyét gyúrunk amit megtöltjük a hagymás szívvel
A tésztához a lisztet 1 tojással, a zsiradékkal és az olajjal összegyúrjuk, majd beledolgozzuk a vizet is. 1 órára hűtőbe tesszük, majd vékonyra kinyújtjuk,
Ugrás a lap tetejére >>