Lásd, a fogas bakonyi módra receptnél, csak itt süllő filét használunk.
A halat megfűszerezzük, leöntjük citromlével, morzsába panírozzuk, íveltre hajtjuk (a gerinccsontot két helyen eltörjük, így nyeri el a kívánt formát), és
A halat megtisztítjuk, lehántjuk a pikkelyét, felvágjuk, kiszedjük a belsőségeket, alaposan átmossuk és mindenhol jól bedörzsöljük sóval, majd állni hagyju
A süllő filét beirdaljuk, sózzuk, paprikázzuk, és zsírral bélelt tepsiben félkészre sütjük. Ehhez adjuk a felkarikázott főtt burgonyát, végül készre sü
A süllő belső szerveit és gerincét eltávolítjuk, majd felszeleteljük. Sózzuk, borsozzuk, lisztbe forgatjuk, és olajban készre sütjük. Ezután főtt burgonyá
Lásd a halaknál azzal a különbséggel, hogy zsír helyett vajban sütjük ki. Tartármártást kínálunk hozzá.
A süllő belsőségeit és gerincét kivesszük, bőrét eltávolítjuk, majd felszeleteljük. Besózzuk és egy kivajazott jénaiba tesszük. Eközben a fejét és geri
A süllőszeleteket 1 cm széles szalagokra szeljük és megsózzuk. 3 tojás sárgájából és 10 dkg lisztből és a tejből sűrű masszát keverünk (kb. mint a pala
Ugrás a lap tetejére >>