» Pác: » 5-5 ek. cukor és durva szemű tengeri só » 6 szelet, 3 cm-es szűzpecsenye » A relish-hez: » 5 ek. cukor » 60 ml rizsborecet » 4 ek. vékonyan felszeletelt újhagyma, a fehér és a » halványzöld részek » 2 ek. frissen facsart lime-lé » 1 tk. finomra vágott jalapeno paprika » fél tk. őrölt római kömény » fél tk. durva szemű tengeri só » 1 nagy csipet frissen őrölt fekete bors » 900 g érett papájahús, kockára vágva » 125 g piros kaliforniai paprika, apróra vágva » 4 ek. finomra vágott friss bazsalikomlevél » étolaj » 1 tk. durva szemű tengeri só » 3/4 tk. frissen őrölt fekete bors
A páchoz 1,5 liter vízben oldjuk fel a cukrot és a sót, helyezzük bele a húst, fedjük le, és tegyük 2 órára hűtőbe. A relish-hez keverjük össze a cukrot, az ecetet, az újhagymát, a citromlevet, a csilit, a római köményt, a sót és a borsot. Főzzük fel, és adjuk hozzá a papája-és paprikadarabokat. Keverjük jól össze. Főzzük 5 percig, majd hagyjuk kihűlni. Adjuk hozzá a bazsalikomot, és fűszerezzük. Készítsük elő a parazsat a grillsütőben. Vegyük ki a húst a pácból, itassuk le róluk a nedvességet, majd kenjük be mindkét oldalát olajjal, sózzuk és borsozzuk. Zárt sütőben süssük a húst 10-15 percig, közben többször fordítsuk meg. A steakot tálaljuk a relish-sel.
Elkészítési idő: 30-35 perc.
info Az oldalon történő látogatása során cookie-kat (“sütiket”) használunk. Ezen fájlok információkat szolgáltatnak számunkra a felhasználó oldallátogatási szokásairól, de nem tárolnak személyes információkat. Az oldal használatával elfogadja a cookie-k használatát.Elfogadom