A sütőt 180 °C- ra melegítsük elő.
Szórjuk a sütőlemezre a mogyorót és oszlassuk el rajta egy egyenletes rétegben. 10- 12 percig pirítsuk, vagy addig, amíg a héj kezd le
A zellert meghámozzuk, vastagra fölszeleteljük, sós, citromleves vízben pár percig főzzük, azután a vízből kivéve lisztbe, tojásba, majd dióval kevert zsömlemorzsába hemp
A tészta elkészítése
A tejhez hozzáadjuk az élesztőt, és elkeverjük benne. A lisztet keverőtálba tesszük, hozzáadjuk a vajat vagy Rama margarint, és gyorsan, hogy a z
A tejben felfuttatott élesztőt a liszttel és a vajjal jól összedolgozzuk, majd kb. 20 percig kelni hagyjuk.
Ezután pedig jó vékonyra kisodorjuk, rákenjük a tölteléket, f
Első lépésként a sütőt állítsuk be 175 fokra. A tojást, cukrot, vaníliás cukrot, sót keverjük fel habosra. A lisztet és a fahéjat is keverjük össze majd tegyük bele a hab
A sütőt állítsuk be 180 fokra. A mandulát, mogyorót, cukrot, lisztet, zsemlemorzsát, tojást, kandírozott citromot, narancsot, kajszilekvárt, ammónium karbonátot, a fűszer
Elkészítése:
A fenti anyagokat gyorsan összegyúrjuk, 3-4 órára hűtőbe tesszük. Legjobb, ha egy egész éjszakát hűtőben áll. Huszonöt egyenlő részre osztjuk, letakarva újr
Miután az élesztőt langyos tejjel és cukorral felfuttattuk, összekeverjük a liszttel, a vajjal, a felvert tojásokkal, a porcukorral, a sóval és a tejjel, majd 2 órán át l
Ugrás a lap tetejére >>