A sütőt 180°C-ra előmelegítjük. A muffinsütő mélyedéseibe papírformákat teszünk, vagy be
lisztezzük, ki
vajazzuk őket.
miután átválogattuk az áfonyát, megmossuk, papírtörlőn megszárítjuk. A
narancsokat megmossuk, szárazra töröljük. Lereszelünk fél evőkanálnyi
narancshéjat, majd a
narancsok levét kifacsarjuk.
Egy tálban összekeverjük a
lisztet, a cukrot, a sütőport, a szódabikarbónát és egy csipet
sót. Egy másik tálban a
tojáshoz hozzákeverjük az olajat és a
narancshéjat. 1/4 l
narancslevet apró lyukú szűrőn át hozzáöntünk, és ezt a masszát a
lisztes keverékhez adjuk. Habverővel, fakanállal addig keverjük, amíg az összes hozzávaló nedves nem lesz. Ha a tészta túl sűrű lenne, még keverhetünk hozzá
narancslevet.
A tésztába beletesszük az áfonyát, majd a sütőforma mélyedéseket háromnegyedéig megtöltjük. Betesszük kb. 25 percre a sütő középső
rácsára, és aranybarnára sütjük. Miután kivettük a sütőből, 5 percig állni hagyjuk, majd kivesszük a formából és hagyjuk kihűlni őket.
A te
tejét vékonyan meghintjük por
cukorral.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>