Vágjuk fel hosszában a vaníliarudat, és kaparjuk ki a vaníliát. A narancs héjat húzzuk le egy héjkaparóval. Filézzük ki a gyümölcshúst. Nyissuk fel a karda
Melegítsük elő a sütőt 180 fokra. Mossuk meg a szőlőt, és tegyük egy tepsire. Szórjuk meg a szőlőt 50 g cukorral, öntsük le a szőlőlével és citromlével
A jércemelleket megtisztítjuk, kikloffoljuk, sóval bedörzsöljük. A gesztenyét megmossuk, bevagdossuk, majd vízben puhára főzzük. Még melegen eltávolítjuk a
A halakat felszeleteljük, a citromlével meglocsoljuk, és így egy órát állni hagyjuk. Ezután fazékba tesszük, hozzáöntünk egy liter vizet, és így felforralj
A csirkemelleket felszeleteljük és kikloffoljuk. Bedörzsöljük a fokhagymás sóval és a fokhagymaporral, majd a felaprózott petrezselymet és metélőhagymát rás
A lapockákat kicsontozzuk, majd felkockázzuk az egész húst. Lisztet szórunk rá, majd olajon megpirítjuk, és egy tálra rakjuk. A visszamaradt olajon megpirítjuk
A megtisztított fürjtojásokat félbevágjuk. A majonézt borral, citromlével, mustárral és kevés sóval ízesítjük. Kehelypoharakba beleteszünk egy-egy salátal
A mézet összekeverjük 4-5 evőkanál vízzel, a cukorral és a vajjal, és kis lángon felolvasztjuk a keveréket. Ezután levesszük a tűzről és hagyjuk kihűlni,
Ugrás a lap tetejére >>