Kenyeret tegyük lapos tálba, öntsük rá a tejet, hagyjuk ázni, míg magába nem szívja. Diót tegyük süt?lemezre, és pirítsuk aranysárgára.
Kenyeret, fokhagymát, diót, olaj
F?zzünk fel 3 liter sós vizet, adjunk hozzá egy ev?kanál olívaolajat és pároljuk benne a tésztát 10 percig. Ezután öblítsük át és sz?rjük le.
A paprikákat szeljük félbe
A tésztát f?zzük ki sós vízben. Süssük meg az olajon a fokhagymát és a csilit. Adjuk hozzá a feny?magot és a mazsolát. Sózzuk, borsozzuk. Süssük még 1 percig. Sz?rjük le
A tésztát f?zzük ki sós vízben, sz?rjük le és tartsuk melegen. Egy serpeny?ben forrósítsuk fel az olajat. A paradicsomot, a fokhagymát és a cukrot pároljuk benne addig, a
A tésztát f?zzük ki sós vízben.
Forrósítsuk fel az olajat közepes t?zön, süssük meg benne a csilit és a fokhagymát, amíg a fokhagyma aranyszín? lesz.
A tésztát sz?rjük
Tészta:
Tegyük a lisztet, a sót egy munkalapra, a közepébe csináljunk fészket, tegyünk hozzá annyi vizet, hogy laza tésztát kapjunk. Gyúrjuk simára, formáljunk bel?le go
A paradicsomokat leforrázzuk, néhány percig áztatjuk, majd meghámozzuk, és feldaraboljuk. Ezután a felaprózott hagymát megpirítjuk, majd hozzáadjuk az összepréselt fokhag
Lisztet keverjük össze sóval. Nyomjunk mélyedést a liszt közepébe, tegyük bele a tojásokat és 2 ek. olajat, és forgassuk a lisztbe. A tésztát lisztezett gyúródeszkán gyúr
Ugrás a lap tetejére >>