Kenyeret tegyük lapos tálba, öntsük rá a tejet, hagyjuk ázni, míg magába nem szívja. Diót tegyük sütőlemezre, és pirítsuk aranysárgára.
Kenyeret, fokhagymát, diót, olaj
Főzzünk fel 3 liter sós vizet, adjunk hozzá egy evőkanál olívaolajat és pároljuk benne a tésztát 10 percig. Ezután öblítsük át és szűrjük le.
A paprikákat szeljük félbe
A tésztát főzzük ki sós vízben. Süssük meg az olajon a fokhagymát és a csilit. Adjuk hozzá a fenyőmagot és a mazsolát. Sózzuk, borsozzuk. Süssük még 1 percig. Szűrjük le
A tésztát főzzük ki sós vízben, szűrjük le és tartsuk melegen. Egy serpenyőben forrósítsuk fel az olajat. A paradicsomot, a fokhagymát és a cukrot pároljuk benne addig, a
A tésztát főzzük ki sós vízben.
Forrósítsuk fel az olajat közepes tűzön, süssük meg benne a csilit és a fokhagymát, amíg a fokhagyma aranyszínű lesz.
A tésztát szűrjük
Tészta:
Tegyük a lisztet, a sót egy munkalapra, a közepébe csináljunk fészket, tegyünk hozzá annyi vizet, hogy laza tésztát kapjunk. Gyúrjuk simára, formáljunk belőle go
A paradicsomokat leforrázzuk, néhány percig áztatjuk, majd meghámozzuk, és feldaraboljuk. Ezután a felaprózott hagymát megpirítjuk, majd hozzáadjuk az összepréselt fokhag
Lisztet keverjük össze sóval. Nyomjunk mélyedést a liszt közepébe, tegyük bele a tojásokat és 2 ek. olajat, és forgassuk a lisztbe. A tésztát lisztezett gyúródeszkán gyúr
Ugrás a lap tetejére >>