A darát zsírral és tojással összedolgozzuk, hozzáöntjük a sót, kanállal galuskát formálunk és levesbe f?zzük.
A darát megf?zzük a tejben, majd összekeverjük a vajjal, tojással, 10 dkg morzsával, cukorral, sóval, gombócokat formálunk bel?le, megf?zzük ?ket. Végül pirított morzsába
Tésztát készítünk, lisztb?l, tojásból, sóból, kevés vízb?l, kisodorjuk, kockákra vágjuk, és megf?zzük. A darát megpirítjuk a zsírban, vízzel felöntjük, és megf?zzük, majd
Tésztát készítünk, lisztb?l, tojásból, sóból, kevés vízb?l, kisodorjuk, kockákra vágjuk, és megf?zzük. A diót, cukrot a tésztához keverjük és zsírban felmelegítjük.
Forraljunk sós vizet, és f?zzük ki benne a pennét, majd sz?rjük le. Félbevágott diókat tegyük süt?lemezre, és pár percig pirítsuk. Öntethet keverjük ki az olajakat és az
Alaposan megmossuk a kásást, majd felteszzük f?ni másfél liter sós vízben. Folamatosan kevergetjük addig, míg a kanál meg nem áll benne. Ekor kiszagagtjuk galuskának és e
A krumplit héjában megf?zzük, majd meghámozzuk, és összetörjük. Ezután összegyúrjuk a liszttel, majd ujjnyi hengereket formázunk bel?le. A vízben az összeset kif?zzük, ma
A felaprózott zsályát vajon 1-2 percig megfuttatjuk, majd félretesszük. Ezután egy tálban összekeverjük a gombaport, a lisztet, a sót, a borsot, a tejet és a vizet. Galus
Ugrás a lap tetejére >>