Elkészítési idő: kb 25 perc
Energiatartalom: kb 770 kcal/3234 kj adagonként
A kagylókat nagyon alaposan mossuk meg, lehetőleg folyó víz alatt, hogy a homokot biztosan
Fogunk egy wok-ot, megmelegítjük benne az olajat, majd beletesszük a felaprózott hagymát, a pasztát és a kagylókat. Az egészet felforraljuk, majd még néhány percig lefedv
Az alaposan megtisztított kagylókat engedjük fel egy liter vízzel és forraljuk fel. Közben adjunk hozzá néhány karika répát és egy kis petrezselymet. Ízesítsük a babérral
A szalonnát, a vajat, a fokhagymát és a szárított fűszereket nagy serpenyőben, nagy lángon megfuttatjuk, nem engedjük megbarnulni. A kagylókat lecsöpögtetjük, a levét meg
A szalonnát, a vajat, a fokhagymát és a szárított fűszereket nagy serpenyőben, nagy lángon megfuttatjuk, nem engedjük megbarnulni. A kagylókat lecsöpögtetjük, a levét meg
A hagymákat az olajon megpároljuk, majd hozzáadjuk a vermutot és a kagylót. Kb. 5 percig főzzük így lefedve, majd a kagylókat félretesszük, a rosszakat kidobjuk. Helyére
A hagymát felaprítjuk, majd összeforgatjuk a felkarikázott burgonyával, és egy tűzálló tálba tesszük. A kagylót leszűrjük, a levéhez hozzáadjuk a tejfölt, citromlevet, ci
A felaprózott mogyoróhagymát és az összepréselt fokhagymát felöntjük az almaborral, majd felforraljuk, és akkor hozzáadjuk a kagylókat. Addig főzzük, amíg kinyílnak, majd
Ugrás a lap tetejére >>