Dolgozzuk össze a lisztet a vajjal, valamint a tejjel és hevítsük fel. Ezután vegyük le a lángról és keverjük hozzá a tojássárgáját, valamint a tejszínt.
A vizet forralj
A megtisztított kagylókat nyissuk szét és vegyük ki a húsukat. Vágjuk ?ket ketté és dolgozzuk össze a kifacsart zöld citrom levével, az olívaolajjal, valamint az összevág
A bort, a borecetet összekeverjük, és felforraljuk. F?zzük, míg kétharmada bes?r?södik(kb. 5 perc). Ezután hozzáadjuk a hagymát, a borsot, a sót.
A mártást két órán át h
A felaprózott fokhagymát az olajban megpirítjuk, majd beletesszük a kagylót, a felaprózott újhagymát és a paprikaszószt. Néhány perc után felöntjük a borral és a limeléve
A megtisztított kagylók belsejét f?szerezzük sóval és borssal, majd hempergessük meg a lisztben. Ezután az olívaolajban süssük meg 10 perc alatt mindkét oldalát. Dolgozzu
A kagylót szétnyitjuk, és jól megmossuk, ebb?l 6 db-nak a héját félre tesszük. A többi kagylóhúst lehártyázzuk, és a vörös petét kivágjuk. A sárgarépát, és a vöröshagymát
Olívaolajjal 4 tányért megcsepegtetünk, a kagylót a tányérokon elrendezzük, és megsózzuk. A tányérokra 2-2 citromot teszünk, és a tetejükre friss turbolyát vagy tárkonyt
A gyömbérgumót megpucoljuk és vékony csíkokra vágjuk, az újhagymát is vékonyan szeljük fel.
Negyed óráig f?zzük az alaplevet a gyömbér héjával, további negyed óráig álln
Ugrás a lap tetejére >>