Dolgozzuk össze a lisztet a vajjal, valamint a tejjel és hevítsük fel. Ezután vegyük le a lángról és keverjük hozzá a tojássárgáját, valamint a tejszínt.
A megtisztított kagylókat nyissuk szét és vegyük ki a húsukat. Vágjuk őket ketté és dolgozzuk össze a kifacsart zöld citrom levével, az olívaolajjal, valami
A bort, a borecetet összekeverjük, és felforraljuk. Főzzük, míg kétharmada besűrűsödik(kb. 5 perc). Ezután hozzáadjuk a hagymát, a borsot, a sót.
A mártá
A felaprózott fokhagymát az olajban megpirítjuk, majd beletesszük a kagylót, a felaprózott újhagymát és a paprikaszószt. Néhány perc után felöntjük a borra
A megtisztított kagylók belsejét fűszerezzük sóval és borssal, majd hempergessük meg a lisztben. Ezután az olívaolajban süssük meg 10 perc alatt mindkét olda
A kagylót szétnyitjuk, és jól megmossuk, ebből 6 db-nak a héját félre tesszük. A többi kagylóhúst lehártyázzuk, és a vörös petét kivágjuk. A sárgarép
Olívaolajjal 4 tányért megcsepegtetünk, a kagylót a tányérokon elrendezzük, és megsózzuk. A tányérokra 2-2 citromot teszünk, és a tetejükre friss turbolyá
A gyömbérgumót megpucoljuk és vékony csíkokra vágjuk, az újhagymát is vékonyan szeljük fel.
Negyed óráig fűzzük az alaplevet a gyömbér héjával, továb
Ugrás a lap tetejére >>