A libamellek b?rét óvatosan bevagdossuk, majd zsiradék nélkül süt?edénybe tesszük, b?rös felükkel lefelé, és öt-hat percig pirítjuk. Ezután megfordítjuk és a másik oldalát is megpirítjuk, de ezt maximum fél percig csak. Visszafordítjuk,
sóval,
borssal ízesítjük. El?melegített 210 oC-os süt?be helyezzük, és hat-nyolc percig sütjük. Ám a sütés vége el?tt pár perccel rátesszük az
olívaolajjal megkent,
sóval,
borssal megszórt kenyérszeleteket és így fejezzük be a sütést. Az
almát meghámozzuk, megszabadítjuk a magházától, felkockázzuk és elkeverjük a húslevessel és a
tejszínnel. A húst és a kenyérszeleteket kivesszük a serpeny?b?l, leöntjük róla a zsiradékot és hozzáadjuk a húshoz az
almás,
tejszínes mártást. Felforraljuk, ízesítjük, Habver?vel felhabosítjuk, rálocsoljuk a tányérokra helyezett libamellekre, és a te
tejére teszünk egy-egy szelet pirított kenyeret. Melegen tálaljuk.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>