A libát megtisztítjuk, a nyakát levágjuk, belsőségeit kiszedjük. A 
vajat felhevítjük, majd a liba minden oldalát megpirítjuk benne, majd egy lábosba rakjuk. A 
hagymát felaprítjuk, a 
gombát és a 
sárgarépát felszeleteljük, majd az egészet megfuttatjuk a maradék 
vajon. Ráhintjük a 
lisztet, és felengedjük a borral. Hozzáadjuk a fűszereket és a vizet, és felfőzzük. Rálocsoljuk a libára, majd egy ideig magas fokozaton főzzük. Utána alacsony fokozatra kapcsoljuk, és puhára főzzük. Ezután kiszedjük, a levét leszűrjük, és átpasszírozzuk, majd még egyszer felfőzzük. A libát felszeleteljük, majd leöntjük a mártással. Még 10-15 percig sütjük, majd 
burgonyával tálaljuk. 
Szerző: 
Ízletes receptek          Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>