A
paradicsomot tegyük forró
vízbe, így könnyen le tudjuk szedni a héját. Magozzuk ki és kockázzuk fel.
A
paprikát süssük néhány percig a sütőben, majd tegyük zacskóba, zárjuk le és ha kivesszük húzzuk le a héját. Magozzuk ki és daraboljuk fel.
Az összevágott
hagymát pároljuk üvegesre az
olívaolajon, majd dolgozzuk hozzá a
paprikát és a
paradicsomot is. Közben
sóval,
borssal és
kakukkfűvel fűszerezzük.
A többi zöldséget pároljuk meg
sós lobogó
vízben, majd egy
salátástálban mindent dolgozzunk össze és facsarjuk rá a
citromot.
A
paradicsompürét keverjük össze az évszaknak megfelelő zöld fűszerekkel, a
mustárt pedig a balzsam
ecettel. Tálaláskor ezt a két mártást kínáljuk a
salátához.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>