Vékonyan karikázzuk fel a hagymát, a paprikát vágjuk csíkokra, a húst kockázzuk fel, a fokhagymát zúzzuk össze. Hevítsük fel az olajat, pároljuk benne 5 per
Először a tésztát készítjük el. A tojás fehérjét keményre verjük, közben fokozatosan hozzáadagoljuk a cukrot. Összedolgozzuk a liszttel és a tojássárgá
A cikóriát sós, ecetes vízben feltesszük főni 20 g-nyi vajjal. 20 percig pároljuk. Vajban megpirítjuk a morzsát, ezt a leszűrt cikóriára tesszük, erre a kock
A cipó tetejét vágjuk le, szedjük ki a belsejét és hagyjuk egy napig, hogy megszikkadjon.
Az összevágott hagymát futtassuk meg a vajon, majd adjuk hozzá a felc
Lisztből, olajból, kis sóból, 1 dl vízzel tésztát gyúrunk. Vékonyra nyújtjuk, és 15*2,5 cm-es csíkokra vágjuk. Csíkok végét összenyomkodjuk. Forró olajb
A tojássárgáját jól dolgozzuk össze 100 gramm cukorral, fél citrom facsart levével és a reszelt citrom héjával.
A zselatinlapokat pár percre mártsuk hideg v
Bort 1 dl vízzel, 1 citrom reszelt héjával, 50 g cukorral és egy kis sóval felfőzzük. Cukor másik felét elvegyítjük a citromok levével, hozzáadjuk a liszttel
Citrom levét és reszelt héját egy liter fahéjjal, sóval fűszerezett vízben felfőzzük.
Tojássárgákat elkeverjük cukorral, keverjünk hozzá néhány kanál
Ugrás a lap tetejére >>