Chorizós-nyúlhúsos paella receptHány személyre: 4 személyre
» 1 vörös
hagyma» 1 piros
paprika» 250 g nyúlhús
» 1 fej
fokhagyma» felkarikázott chorizo
» 1 ek.
olívaolaj» 2
paradicsom»
só,
bors» fél tk.
sáfrány» 1 tk. piros
paprika» 200 g hosszú szem?
rizs» 2 csésze csirkehúsleves
» 100 g tintahal
» 100 g mélyh?tött garnéla
» 150 g mélyh?tött zöldbor
só»
víz
Vékonyan karikázzuk fel a
hagymát, a
paprikát vágjuk csíkokra, a húst kockázzuk fel, a
fokhagymát zúzzuk össze. Hevítsük fel az olajat, pároljuk benne 5 percig a vörös
hagymát, adjuk hozzá a húst, a
fokhagymát és a
paprikát. Pároljuk még 10 percig. a
paradicsomokat mártsuk 10 másodpercre forró
vízbe, majd húzzuk le a b?rüket, és aprítsuk fel. Adjuk a csirkés keverékhez, forgassuk össze, majd
sózzuk és
borsozzuk. Keverjük bele a
sáfrányt, a piros
paprikát és a
rizst. Pirítsuk még 2 percig, majd öntsük rá a levest, és f?zzük lassú t?z?n 15 percig. Tegyük bele a karikára vágott tintahalat, a tisztított garnélát, a chorizot és a zöldbor
sót. F?zzük még 10 percig, ha szükséges öntsük rá vizet, majd tálaljuk.
El?készület: 20 perc.
F?zési id?: 45 perc.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>